Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 65,32%
2 Ryby 85,24%
3 Mléko 97,45%
4 Mléčné výrobky 98,78%
5 Tuky 92,58%
6 Cukr 29,54%
7 Zelenina 115,57%
8 Ovoce 127,53%
9 Brambory 118,31%
10 Luštěniny 72,12%

Všechny měsíce:

2023: II III IV V VI VII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2025: I II

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.08.01.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů