Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 43,06%
2 Ryby 25,36%
3 Mléko 39,65%
4 Mléčné výrobky 48,94%
5 Tuky 32,42%
6 Cukr 28,95%
7 Zelenina 58,15%
8 Ovoce 54,75%
9 Brambory 70,08%
10 Luštěniny 47,77%

Všechny měsíce:

2015: I II III IV V VI IX X XI XII
2016: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2017: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2018: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII IX X XI

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.06.03.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů