Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 116,17% |
2 | Ryby | 78,78% |
3 | Mléko | 137,08% |
4 | Mléčné výrobky | 156,42% |
5 | Tuky | 99,43% |
6 | Cukr | 91,26% |
7 | Zelenina | 138,15% |
8 | Ovoce | 83,28% |
9 | Brambory | 141,18% |
10 | Luštěniny | 153,54% |