Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 109,20%
2 Ryby 42,00%
3 Mléko 89,70%
4 Mléčné výrobky 86,40%
5 Tuky 96,20%
6 Cukr 95,20%
7 Zelenina 103,10%
8 Ovoce 70,20%
9 Brambory 89,80%
10 Luštěniny 40,10%

Všechny měsíce:

2005: I II III IV V VI IX X XI XII
2006: I II III IV V VI IX X XI XII
2007: I II III IV V VI IX X XI XII
2008: I II III IV V VI VII VIII IX X XI
2009: I II III IV V VI VII VIII IX X XI
2010: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2011: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2012: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2013: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2014: I II III IV V VI IX X XI XII
2015: I II III IV V
2018: IX X XI XII
2019: I II III IV V VI IX X XI XII
2020: I II III V VI IX X XI XII
2021: I II III IV V VI IX X XI XII
2022: I II III IV V VI IX X XI XII
2023: I II III IV V VI IX X XI XII
2024: I II III IV V VI IX X

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.08.01.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů