Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 100,63% |
2 | Ryby | 196,28% |
3 | Mléko | 104,23% |
4 | Mléčné výrobky | 196,69% |
5 | Tuky | 55,92% |
6 | Cukr | 48,09% |
7 | Zelenina | 128,01% |
8 | Ovoce | 48,01% |
9 | Brambory | 87,86% |
10 | Luštěniny | 73,76% |
Všechny měsíce:
2005: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2006: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2007: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2008: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | |
2009: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | |
2010: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2011: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2012: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2013: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2014: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2015: | I | II | III | IV | V | |||||||
2018: | IX | X | XI | XII | ||||||||
2019: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2020: | I | II | III | V | VI | IX | X | XI | XII | |||
2021: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2022: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2023: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2024: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X |