Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 87,67%
2 Ryby 88,64%
3 Mléko 73,25%
4 Mléčné výrobky 106,80%
5 Tuky 53,38%
6 Cukr 21,14%
7 Zelenina 89,76%
8 Ovoce 72,72%
9 Brambory 113,36%
10 Luštěniny 62,91%

Všechny měsíce:

2018: IX X XI XII
2019: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2020: I II III V VI VII VIII IX X XI XII
2021: I II IV V VI VII IX X XI XII
2022: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2023: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII VIII IX X

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.01.03.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů