Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 99,90% |
2 | Ryby | 105,80% |
3 | Mléko | 120,30% |
4 | Mléčné výrobky | 141,30% |
5 | Tuky | 81,70% |
6 | Cukr | 63,70% |
7 | Zelenina | 96,20% |
8 | Ovoce | 43,10% |
9 | Brambory | 125,80% |
10 | Luštěniny | 123,20% |
11 | Vejce | Neuvedeno |
Všechny měsíce:
2005: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2006: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2007: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2008: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | |
2009: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | |
2010: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2011: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2012: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2013: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2014: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI |