Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 95,71% |
2 | Ryby | 121,45% |
3 | Mléko | 89,30% |
4 | Mléčné výrobky | 120,89% |
5 | Tuky | 74,36% |
6 | Cukr | 51,06% |
7 | Zelenina | 100,32% |
8 | Ovoce | 95,16% |
9 | Brambory | 104,43% |
10 | Luštěniny | 92,32% |
Všechny měsíce:
2013: | IX | X | XI | XII | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2014: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2015: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2016: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2017: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2018: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2019: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2020: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2021: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2022: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2023: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2024: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X |