Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 95,06%
2 Ryby 99,62%
3 Mléko 48,48%
4 Mléčné výrobky 98,21%
5 Tuky 97,31%
6 Cukr 48,24%
7 Zelenina 99,71%
8 Ovoce 71,30%
9 Brambory 61,96%
10 Luštěniny 138,25%

Všechny měsíce:

2011: IV V VII VIII IX X XI XII
2012: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2013: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2014: II III IV V VI VIII IX XII
2015: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2016: I II III IV V
2023: IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2025: I II

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.25.01.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů