Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 66,85%
2 Ryby 59,63%
3 Mléko 88,57%
4 Mléčné výrobky 145,05%
5 Tuky 129,31%
6 Cukr 115,79%
7 Zelenina 84,13%
8 Ovoce 118,20%
9 Brambory 99,30%
10 Luštěniny 88,83%

Všechny měsíce:

2011: IV V VII VIII IX X XI XII
2012: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2013: I II III IV V VI VIII IX X XI XII
2014: II III IV V VI VIII IX XII
2015: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
2016: I II III IV V
2023: IV V VI VII VIII IX X XI XII
2024: I II III IV V VI VII VIII IX X

Připraveno programem "Jídelna" verze 24.01.03.

Veškeré publikované informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců. Tato aplikace je pouze zobrazuje a tvůrce a provozovatel aplikace do nich nemá možnost zasahovat.

Zásady ochrany osobních údajů