Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 80,97% |
2 | Ryby | 138,49% |
3 | Mléko | 63,20% |
4 | Mléčné výrobky | 66,53% |
5 | Tuky | 153,96% |
6 | Cukr | 51,35% |
7 | Zelenina | 109,40% |
8 | Ovoce | 103,14% |
9 | Brambory | 72,41% |
10 | Luštěniny | 116,08% |
Všechny měsíce:
2011: | IV | V | VII | VIII | IX | X | XI | XII | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2012: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2013: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2014: | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | XII | ||||
2015: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2016: | I | II | III | IV | V | |||||||
2023: | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |||
2024: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |