Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb. či § 8 vyhlášky č. 350/2021 Sb. (pro dětské skupiny 1-3 roky).
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 82,56% |
2 | Ryby | 83,55% |
3 | Mléko | 69,95% |
4 | Mléčné výrobky | 97,64% |
5 | Tuky | 138,38% |
6 | Cukr | 39,73% |
7 | Zelenina | 104,64% |
8 | Ovoce | 59,96% |
9 | Brambory | 73,70% |
10 | Luštěniny | 71,18% |
Všechny měsíce:
2011: | IV | V | VII | VIII | IX | X | XI | XII | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2012: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2013: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2014: | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | XII | ||||
2015: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2016: | I | II | III | IV | V | |||||||
2023: | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |||
2024: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2025: | I | II |